Jumaat, 24 Mac 2017 - 4:10PM
Waktu Solat Kuala Lumpur:

Terkini

Jumaat, 24 Mac 2017 - 7:14AM

TIDAK dapat dinafikan bahawa mulai abad ke-21, semua pihak perlu mengambil langkah serius menangani jurang perbezaan besar dasar mengenai dadah berdasarkan aspek jantina.

Khamis, 23 Mac 2017 - 8:10AM

SUNGAI Semenyih terletak di Semenyih, Selangor. Punca sumber air bagi Sungai Semenyih ialah di Bukit Ulu Semenyih (450 meter dari aras laut). Kuala Sungai Semenyih terletak di Jenderam Hilir. Sungai Semenyih digunakan untuk kegunaan penduduk Semenyih, Bandar Rinching dan Bandar Tasek Kesuma sejak 2005.

Rabu, 22 Mac 2017 - 7:12AM

INTEGRITI politik dapat membudayakan politik yang bersih dan adil dalam usaha untuk membina sebuah negara yang aman dan sejahtera. Terdapat pelbagai cara untuk mengekalkan integriti dalam politik. Gaya dan corak kepimpinan juga akan menentukan seseorang itu mampu menjadi wakil rakyat yang baik atau pun tidak.

Selasa, 21 Mac 2017 - 7:12AM

KITA sebenarnya bukan mewarisi bumi ini daripada datuk nenek kita tetapi kita meminjamnya daripada anak cucu kita. Ini adalah peribahasa lama kaum Red Indian di Amerika Utara, yang pada pandangan saya mempunyai kebijaksanaan cukup mendalam. Sebab itu, penting untuk kita menjaga bumi ini agar bila tiba masa untuk kita serahkan kembali kepada anak cucu kita kelak, ia haruslah seperti bumi yang pernah kita diami sebelumnya.

Isnin, 20 Mac 2017 - 6:27AM

Siapa yang tidak mahu memenangi gelaran juara Kejohanan Badminton Dunia? Sudah pasti setiap pemain mengimpikan bagi meraih gelaran kejohanan berprestij itu, termasuk saya.

Ahad, 19 Mac 2017 - 6:38AM

Kerajaan melalui Kementerian Sumber Manusia (KSM) melipatgandakan usaha untuk merealisasikan agenda negara, iaitu mencapai status negara berpendapatan tinggi. Pembangunan Sumber Manusia Berhad (PSMB) atau Human Resources Development Fund (HRDF) ditubuhkan pada 1993 dan adalah organisasi dinamik di bawah KSM.

Sabtu, 18 Mac 2017 - 6:07AM

Canselor Jerman, Angela Merkel, ketika berucap pada Persidangan Keselamatan Munich beberapa minggu lalu, menyatakan Islam bukan punca keganasan. Cendekiawan Islam perlu bersuara kepada masyarakat dunia di samping menggariskan kerjasama rapat menghapuskan militan Daesh, Boko Haram dan pengganas antarabangsa.

Jumaat, 17 Mac 2017 - 6:27AM

BENGKEL Bandaraya Kental Bencana yang baru selesai dianjurkan di Kuala Lumpur menyaksikan sambutan yang meriah oleh pelbagai pihak berkepentingan.

Khamis, 16 Mac 2017 - 3:42PM

PRESIDEN Amerika Syarikat (AS), Donald Trump, tidak lama selepas memegang jawatan, telah menamatkan aspirasi Perjanjian Perkongsian Trans-Pasifik (TPPA). Sepanjang kempennya, beliau telah menyuarakan pendapat secara lantang menentang perjanjian perdagangan yang disertai AS, contohnya, Perjanjian Perdagangan Bebas Amerika Utara (NAFTA), yang didakwa menentang kepentingan Amerika termasuk pekerja dan perniagaannya.

Khamis, 16 Mac 2017 - 7:08AM

DALAM siri lalu, kedudukan Kanun Melaka sebagai Perlembagaan Tanah Melayu telah dibincangkan.

  •  
  • 1 of 113
  • >
BH Mobile