Isnin, 15 Mei 2017 | 10:33am

Tajul janji persembahan terbaik di FMBH'17


PENYANYI, Tajul. - Foto Nur Adibah Ahmad Izam

KUALA LUMPUR: Penyanyi yang popular dengan lagu Sedalam Dalam Rindu, Tajul menganggap penyertaan pada Fiesta Muslimah BH 2017 (FMBH'17) sebagai peluang untuknya bertemu dan beramah mesra bersama peminat dengan lebih dekat lagi.

Tajul atau nama sebenarnya, Tajul Arif Noor Md Shari, 18, antara barisan artis yang akan membuat persembahan sempena FMBH'17 yang berlangsung di Pusat Konvensyen Shah Alam (SACC) pada 2 hingga 4 Jun ini.

Adik vokalis kumpulan Spin, Allahyarham Achik itu berkata, persembahan yang diadakan adalah untuk menunjukkan tanda terima kasih dan penghargaan kepada mereka yang banyak menyokong kehadirannya dalam industri seni tanah air.

"Tentunya saya tidak akan hampakan peminat yang pastinya menantikan lagu kegemaran mereka, Sedalam Dalam Rindu ketika muncul di pentas persembahan nanti.

"Walaupun ia bakal diadakan pada bulan puasa, saya kira ia bukan alasan untuk memberikan yang terbaik kepada peminat yang banyak menyokong nyanyian saya," katanya kepada BH.

Karnival untuk keluarga

Selain Tajul, kumpulan Caliph Buskers, Wany Hasrita, Amira Othman, Irfan Haris dan Fina Mentor antara yang dijadualkan bakal membuat persembahan sempena FMBH'17 nanti.

Karnival beli-belah berkonsepkan pasar lokal itu adalah penganjuran kali ketiga BH bertujuan membantu usahawan tempatan memasar produk mereka.

Selain diadakan bersempena sambutan ulang tahun ke 60 tahun BH penganjurannya pada minggu pertama Ramadan juga disifatkan tepat pada waktunya ketika orang ramai sibuk membuat persiapan bagi menyambut Syawal.

Tumpuan anak muda

Berkongsi pandangan mengenai penganjuran FMBH'17, Tajul berkata, seperti kebanyakan anak muda seusianya beliau turut terpanggil untuk mengunjungi karnival jualan seumpamanya.

"Tambahan pula, FMBH'17 berkonsepkan keluarga, jadi ia sememangnya menjadi tempat yang cukup sesuai dikunjungi bersama keluarga.

"Mungkin membeli-belah bukan satu keutamaan bagi sesetengah pengunjung kerana paling penting adalah masa berkualiti untuk dimanfaatkan seisi keluarga," katanya.

Tajul dijadualkan muncul di pentas FMBH'17 pada 4 Jun bersama barisan artis termasuk Fina Mentor, Siti Nordiana dan Syamel.

Orang ramai yang berminat membuat tempahan gerai FMBH'17, boleh menghubungi Hani atau Lisa di talian 014-6639447, 013-2112591, 018-2742140 dan 012-6088968 atau menerusi e-mel shueelliscomm@gmail.com.

Info

Fiesta Muslimah BH

- FMBH diadakan kali pertama di Zebra Square, Kuala Lumpur pada 23 November 2014.

- Lebih 10,000 pengunjung hadir.

- Kali kedua, FMBH diadakan di Pusat Pameran dan Konvensyen MATRADE, Kuala Lumpur.

- Lebih 25,000 pengunjung hadir pada 24 dan 25 Oktober 2015.

179 dibaca
Berita Harian X