Rabu, 14 Oktober 2015 | 4:07pm
NAHAS dipercayai berlaku apabila pemandu kereta Toyota Camry berkenaan yang datang dari arah Kuala Terengganu menuju ke Kuantan, gagal mengawal kenderaan sehingga merempuh bahagian belakang sebuah lori treler yang berhenti di lorong kecemasan. - Foto Rosli Ilham
KETIKA kejadian, keadaan jalan agak licin berikutan hujan. - Foto Rosli Ilham

6 maut kereta rempuh treler di LPT2


ENAM sekeluarga termasuk seorang kanak-kanak lelaki maut selepas kenderaan yang dinaiki mereka merempuh sebuah lori treler di Kilometer 258.8 Lebuhraya Pantai Timur 2 (LPT2), berhampiran Hentian Rehat dan Rawat Perasing, Kemaman, hari ini. - Foto Rosli Ilham

CHUKAI: Enam sekeluarga termasuk seorang kanak-kanak lelaki maut selepas kereta yang dinaiki mereka terbabas lalu merempuh dan terperosok di bawah sebuah lori treler di Kilometer 258.8 Lebuhraya Pantai Timur 2 (LPT2), berhampiran Hentian Rehat dan Rawat Perasing, Kemaman, di sini, tengah hari tadi.

Mereka yang maut dikenali sebagai pemandu kereta Azaman Ramli, 49; isterinya Noor Akmal Mohd Zain, 48; Noor Amira Syahirah Alias, 22; Aliff Hateem Azaman, 16; Aliff Hakim Azaman, 12; dan Aqeel Muslim Abdullah, 3 tahun.

Semua mangsa meninggal dunia di tempat kejadian akibat kecederaan parah pada bahagian kepala dan anggota badan selepas tersepit di dalam kenderaan itu.

Mangsa yang menaiki kereta Toyota Camry sedang dalam perjalanan dari arah Kuala Terengganu menuju ke Kuantan apabila kenderaan mereka terbabas dan merempuh bahagian belakang lori treler itu yang berhenti di lorong kecemasan.

Ketika kejadian, keadaan jalan agak licin kerana hujan.

Pemandu lori treler itu yang dipercayai sedang tidur di dalam kenderaan itu dan tidak menyedari kemalangan itu sehingga diberitahu oleh pengguna jalan raya lain.

Pemandu lori yang berusia 35 tahun dan berasal dari Kelantan itu tidak mengalami sebarang kecederaan.

Sementara itu, 25 anggota bomba dengan dua jentera dari Balai Bomba dan Penyelamat Cheneh dan Gambang yang dikejarkan ke lokasi nahas, mengambil masa lebih sejam untuk mengeluarkan semua mangsa yang tersepit di dalam kenderaan.

Semua mangsa kemudian dibawa ke Unit Forensik Hospital Kemaman untuk bedah siasat.

967 dibaca
Berita Harian X