Sabtu, 29 April 2017 - 10:00AM
Waktu Solat Kuala Lumpur:

Terkini

Sabtu, 29 April 2017 - 8:00AM

KUALA LUMPUR: Menjadi wanita pertama di negara ini mengendalikan syarikat penyelenggaraan helikopter bertaraf antarabangsa adalah satu pencapaian besar bagi Pengerusi Eksekutif Global Turbine Asia Sdn Bhd, Datuk Nonee Ashirin Mohd Radzi.

Sabtu, 29 April 2017 - 7:02AM

PERLEMBAGAAN Persekutuan asas pembentukan dan pembinaan Malaysia. Teras inilah yang membentuk jati diri Malaysia menghadapi sebarang cabaran. Perlembagaan Persekutuan jelas menggariskan asas kesederhanaan dan keseimbangan.

Jumaat, 28 April 2017 - 7:32AM

Hilangnya nikmat beribadah dalam kalangan manusia berpunca daripada tidak dapat melihat gambaran di sebalik keindahan ganjaran syurga. Rasulullah SAW sentiasa bercerita mengenai syurga untuk memberi rangsangan dan mendorong keinginan umatnya menjadi penghuni syurga.

Khamis, 27 April 2017 - 6:00AM

SOLAT dan bekerja perlu seiring. Bekerja dengan penuh kesungguhan dan pada masa sama melakukan ibadah solat, mewujudkan keberkatan dalam hidup. Kepentingan solat bukan sahaja melatih sifat disiplin, malah membina nilai integriti dalam diri. Ikuti kupasan mengenai solat dan tanggungjawab pekerja...

Rabu, 26 April 2017 - 7:04AM

Abdul Rahman bin Auf salah seorang daripada 10 yang dijanjikan syurga. Beliau mempunyai semangat juang yang tinggi walaupun menerima 20 luka teruk dalam Perang Uhud. Namun, jihad hartanya lebih hebat jika dibandingkan jihad peperangan. Ikuti kisah menarik ini disampaikan oleh Ustaz Mohd Hazri Hashim al-Bindany dalam segmen Hayatus Sahabah di IKIMfm.

Selasa, 25 April 2017 - 5:07PM

BUAT pasangan pengantin baharu yang masih berkira-kira di manakah destinasi popular untuk berbulan madu atau pasangan suami isteri sedang mencari lokasi percutian yang tenang lagi mendamaikan bagi menyambut ulang tahun perkahwinan tidak perlu pergi jauh kerana memadai berada di The Banjaran di Ipoh, Perak.

Selasa, 25 April 2017 - 6:18AM

Perkahwinan bukan sekadar menjaga diri daripada dosa dan maksiat, malah memperluaskan hubungan kekeluargaan. Selain itu, pasangan juga perlu mempunyai kefahaman tinggi dalam ilmu rumah tangga. Ini dijelaskan oleh Ustaz Muhammad Abdullah al-Amin dalam slot Pesona D'Zahra' di IKIMfm mengenai cara mengekalkan keutuhan rumah tangga dan isu perceraian.

Isnin, 24 April 2017 - 6:27AM

KEMELUT perebutan jawatan Presiden Persatuan Badminton Malaysia (BAM) sudah berakhir.

Ahad, 23 April 2017 - 6:42AM

Imam al-Ghazali menulis dalam bukunya bertajuk Kimia Kebahagiaan (The Alchemy of Happiness) menerangkan antara tanda seseorang itu mencintai Allah SWT ialah mereka tidak takut untuk diuji dan tidak takut dengan kematian yang bakal menjemput.

Sabtu, 22 April 2017 - 7:06AM

Semakin negara membangun menuju status negara maju, perkembangan remaja juga dilihat semakin maju seiring kemajuan teknologi. Pencapaian remaja dalam bidang pendidikan dan inovasi juga sangat membanggakan sehinggakan mampu mengharumkan nama negara di persada antarabangsa.

  •  
  • 1 of 123
  • >
BH Mobile