Jumaat, 24 Mac 2017 - 3:54PM
Waktu Solat Kuala Lumpur:

Terkini

Jumaat, 24 Mac 2017 - 7:53AM

DARIPADA Abdullah bin Amru bin Al-Ash berkata, bahawasanya dia pernah mendengar Rasulullah SAW bersabda: "Sesungguhnya hati semua manusia itu berada di antara dua jari dari sekian jari Allah Yang Maha Pemurah. Allah SWT akan memalingkan hati manusia menurut kehendak-Nya." Selepas itu, Rasulullah SAW berdoa: "Ya Allah, Zat yang memalingkan hati, palingkanlah hati kami kepada ketaatan beribadah kepada-Mu" (Riwayat Muslim).

Khamis, 23 Mac 2017 - 8:21AM

PENGARANG yang tidak bersetuju dengan terma perjanjian yang dilihat hanya memberi keuntungan kepada penerbit boleh meminta perjanjian itu dipinda supaya ia turut menyebelahi mereka.

Rabu, 22 Mac 2017 - 7:31AM

Habib antara teman Rasulullah di syurga. Rasulullah mendoakan agar Allah SWT merahmati pengorbanan Habib dan keluarga yang memperjuangkan Islam. Ketika Habib dijadikan utusan untuk menyampaikan surat peringatan kepada Musailamah yang mengaku nabi, beliau telah ditangkap dan dipotong anggota badan kerana tidak mengaku Musailamah sebagai nabi.

Selasa, 21 Mac 2017 - 6:47AM

Tubuh badan nikmat luar biasa dianugerahkan Ilahi. Justeru, manusia perlu bersyukur dengan nikmat itu. Dalam program Nasaih Diniyah bersama Ustaz Basir Mohamed al-Azhari menjelaskan anggota badan seperti tangan perlu digunakan untuk kebaikan seperti sedekah, menulis ilmu pengetahuan dan bukan untuk kejahatan seperti menyebar fitnah di laman sosial.

Isnin, 20 Mac 2017 - 6:47AM

Kuala Lumpur: Suruhanjaya Penerbangan Malaysia (MAVCOM) berjaya menyelesaikan 90 peratus atau 1,285 daripada 1,428 aduan diterima daripada pengguna berhubung pelanggaran peraturan oleh syarikat penerbangan sepanjang Mac hingga Disember tahun lalu.

Ahad, 19 Mac 2017 - 6:21AM

Masuk Islam, nanti masuk Gop (Melayu). Masuk Islam nanti kena tukar nama bapa kepada Abdullah. Itulah antara kebimbangan menjadi stigma dalam masyarakat Orang Asli di negara ini untuk memeluk Islam kerana tidak mahu kehilangan jati diri.

Sabtu, 18 Mac 2017 - 8:00AM

KUALA LUMPUR: Presiden Persatuan Wanita Inspirasi Negara (WIN), Norhimah Aziz, antara tokoh pertubuhan bukan kerajaan (NGO), yang tidak pernah berhenti menggilap potensi wanita dalam bidang keusahawanan untuk memastikan golongan itu mampu memecah tembok perniagaan global.

Jumaat, 17 Mac 2017 - 8:00AM

DIGITORIAL

Jumaat, 17 Mac 2017 - 6:37AM

PADA 11 Mac lalu, ketika merasmikan program Jelajah Pendidikan Bumiputera (JPB) di Bera, Pahang, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, berkata program seperti JPB adalah bukti jelas kerajaan yang ditunjangi UMNO sentiasa konsisten mengambil berat mengenai kepentingan orang Melayu dan Bumiputera, terutama golongan kurang berkemampuan.

Khamis, 16 Mac 2017 - 7:41AM

SELEPAS lima siri diadakan, Program Pemukiman Menteri Besar Perak siri keenam diadakan di Daerah Perak Tengah bermula pada 7 Mac dan berakhir 11 Mac lalu.

  •  
  • 1 of 119
  • >
BH Mobile